fredag 13. februar 2009

Partiprogrammet

Å lage et valgprogram er ingen enmannsjobb. I valgavisa i 1995 kan partiet fortelle at et halvt hundre mennesker har arbeidet i over ett år med å lage partiprogrammet.

Seks utvalg har vært i sving med å gjennomgå de ulike delene av den kommunale virksomheten. Deretter er sakene drøftet av partiet i medlemsmøter.

Det programmet som partiet er kommet fram til i en slik omfattende prosess, er bindende for alle partiets representanter i kommunestyret og i de ulike kommunale styrer og utvalg. ”Dermed vet velgerne hva de stemmer på,” som valgavisa uttrykker det.

Men ikke alt kan forutsies. I løpet av en fireårsperiode må partiet ta standpunkt til saker som det ikke har vært mulig å programfeste. Ikke alle saker kan forelegges for medlemmene. Slike saker må partiets tillitsvalgte ta standpunkt til på grunnlag av de grunnleggende prinsipielle ideene partiet bygger på, og de overordnede målene partiet har, slik at beslutningsprosessen ikke stanser opp.

”Stemmer du Arbeiderpartiet, så gir du de kandidatene som står på lista, fullmakt til å gjennomføre programmet. Da stemmer du for målrettet vilje, ansvar og framdrift i kommunepolitikken. Da bidrar du til å gjøre trivsel og trygghet for alle til en realitet i Frogn kommune,” skriver partiet til slutt i denne vesle ”forelesningen” som gir velgerne en kort innføring i det politiske demokratiet som partiet er den fremste eksponenten for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar