Da Frogn kirke var brent ned, ønsket mange innen det lokale menighetslivet, at ny kirke skulle bygges mer ”sentralt” i kommunen og gis en utforming som i større grad passet for forskjellige menighetsrelaterte virksomheter, og ikke bare til gudstjenester og feiring av begivenheter og kirkelige høytider.
Frogn Kirke hadde ikke bare vært et gudshus, men et kulturbygg med lange historiske tradisjoner. Et åndelig og sosialt midtpunkt i det tidligere herredet Frogn.
Da såkalte Satanister brente ned kirken, var det et tap for hele kommunen – også for dem som ikke besøkte kirken til vanlig. Mange hadde forståelse for ønsket om en arbeidskirke eller flerbrukskirke nærmere der de fleste brukerne bor, men mente at Frogn kirke - både av pietetsgrunner og på grunn av dens spesielle historie - måtte bygges opp igjen, der den alltid hadde ligget.
Etter en lang, og til dels opprivende, debatt i kirkelige og politiske fora, og i allmennheten, ble det besluttet å bygge ny kirke der den nedbrente kirken lå, og der Frogn kirke tradisjonelt har ligget, nemlig ved Froengodset og Frogn kirkegård.
Arbeiderpartiet, og partiets ordfører, bidro sterkt til denne løsningen.
Vedtaket om å bygge opp igjen kirken ved Frogn kirkegård, ble oppfattet som et løfte om at en mer ”brukervennlig” kirke skulle bygges i tillegg. Dette har enkelte stilt seg tvilende til – både til om det er gitt noe slik løfte fra lokale og sentrale myndigheter, om det er behov for nok en kirke, og om kommunen har råd.
Selv om flere medlemmer av Arbeiderpartiet i den offentlige debatten har stilt spørsmål ved bygging av flerbrukskirke, har partiet besluttet å gå inn for prosjektet.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar