tirsdag 24. februar 2009

Bjørn Bjørnsen




Bjørn Bjørnsen



Forfatteren og journalisten Bjørn Bjørnsen ble født 16. august 1937 i Stavanger, og bor nå i Oslo, men bodde i mange år i Drøbak og var sterkt engasjert i det lokale partiarbeidet.

Han var i perioder en drivende kraft i Drøbak Arbeidersamfunn, medlem av partiets representantskap og formann i Frogn Arbeiderparti fra 1991 til og med 1997. Ved flere kommunevalg laget han en journalistisk utformet valgavis for partiet.

Som det samfunnsengasjerte mennesket han er, gjorde Bjørn Bjørnsen seg også sterkt gjeldende i lokalpolitikken. Han var medlem av kommunestyret i flere perioder, varamann til formannskapet, leder av hovedutvalg for oppvekst og opplæring, medlem av kulturstyret og bygningsrådet og en rekke andre politiske styrer og utvalg. Han var en kyndig talsmann for Drøbak kino og sørget på 1970-tallet for at den ble modernisert.

I politikken markerte Bjørn Bjørnsen seg med evne til å kombinere prinsipiell tenkning med evnene til å finne konkrete, praktiske løsninger. Han viste stort pågangsmot og kreativitet, og var aldri redd for å prøve nye metoder og å gå nye veier for å vitalisere organisasjonen eller nå politiske mål. Gjennom flere tiår fungerte Bjørn Bjørnsen som en miljøskaper og utradisjonell idémaker i det lokalpolitiske arbeidet i Frogn.

Bjørn Bjørnsen har skrevet flere titalls bøker, bl.a. de meget anerkjente ” Det utrolige døgnet” som handler om 9. april og for en stor del foregår i Drøbak, og den spennende beretningen ”Narvik 1940”. Han tok initiativet til dannelsen av Norsk Faglitterær Forfatterforening, hvor han har vært leder, og han har vært formann i Kommunale Kinematografers Landsforbund. I 2006 var han en av stifterne av organisasjonen Humanistiske sosialdemokrater som har som mål å fremme arbeidet for en livssynsnøytral stat. I tillegg har han vært journalist, bl.a. i flere dagsaviser og i bildebladet Aktuell, og han har vært redaktør i Akershus Amtstidende. Han har dessuten arbeidet med forlagsvirksomhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar