tirsdag 24. februar 2009

Kjell Engebretsen


Kjell Willy Engebretsen

Det tok 84 år før Arbeiderpartiet i Frogn fikk en representant på stortinget. I 1993 ble Kjell Engebretsen, f. 29. 04. 1941 i Oslo, valgt inn som fjerdemann på Akershus Arbeiderpartis liste. Ved valget i 1997 inntok han andre plassen etter Annelise Dørum, mens han i 2001 som følge av kjønnsfordelingen, stod på tredjeplass. Etter tre perioder som stortingsrepresentant, ba han seg fritatt.

Som stortingsrepresentant var han medlem av finanskomiteen, utenrikskomiteen og kontroll- og konstitusjonskomiteen. Han har også vært delegat til FN og medlem av parlamentarikerforsamlingen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeide i Europa.

Både før og etter at han kom på stortinget, har Kjell Engebretsen hatt en relativt lang og mangfoldig karriere i Frogn Arbeiderparti - både som tillitsvalgt i organisasjonen og som lokalpolitiker. Han ble medlem av partiet i 1968, og ble første gang valgt som formann for kommunepartiet i 1989 og satt i to år, men er senere med noen års mellomrom valgt på ny to ganger og har i alt vært partiformann i seks år.

Av lokalpolitiske oppdrag kan nevnes at han har vært medlem av kommunestyret i Frogn i tre perioder, og at han har vært leder av skolestyret.

Kjell Engebretsen har også, som den eneste fra Frogn, vært leder av Akershus Arbeiderparti hvor han for øvrig har vært styremedlem i en årrekke, og han har i to perioder vært medlem av fylkestinget hvor han bl.a. var leder av administrasjonsutvalget. Han er nå leder for Den norske Atlanterhavskomité og medlem av kontrollutvalget i Det norske Arbeiderparti.

Kjell Engebretsen er utdannet som sosionom. Før han ble politiker på heltid hadde han en mangfoldig yrkeskarriere og var sosialkurator, bestyrer for en institusjon for personer med alkoholproblemer, sosialsjef, administrasjonssjef for helsevernet i Oslo – og direktør for Lambertseter bydel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar