tirsdag 17. februar 2009

Eldresenter

I 1977 ble tanken om et eldresenter i kommunen reist for alvor. Partiet hadde tidlige drøftet mulighetene for et slikt senter, og dessuten allerede året i forveien foreslått å avsette 100.000 kroner til eldresenter på budsjettet.

I april 1977 drøftet partiet saken etter innledning av Sissel Våge som hadde argumentert sterkt for et slikt senter. Meningene var delte. Noen var redde for å påføre kommunen utgifter, andre trodde det ville være vanskelig å få bruke Drøbak Hospital som menigheten betraktet som sitt hus, men alle ville egentlig ha eldresenter. Partiet vedtok å arbeide for at et eldresenter ble opprettet så snart råd var, og slo fast at det skulle ha tilhold i Drøbak Hospital.

Senere samme år tydeliggjorde partiet sitt standpunkt ved å fastslå at eldresenteret burde komme i gang i Hospitalet fra 1. januar 1978 og at driftsmidler skulle tas med i budsjettet for 1978. Og slik ble det.

I 1996 karakteriserte et medlemsmøte eldresenteret som ”vår partibaby” og slo fast at kommunen måtte bidra til driften i tillegg til det den frivillige innsatsen innbrakte. Det var tverrpolitisk enighet om å unnta den ½ aktivitørstillingen som senteret trengte, fra de generelle kommunale innsparingene.

Eldresenteret i Drøbak Hospital utviklet seg raskt til å bli et verdifullt, og særdeles populært tilbud til kommunens pensjonister, og driver godt den dag i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar