tirsdag 24. februar 2009

May Granum


May Granum


På 1980-tallet var May Granum mer eller mindre tilfeldig til stede på et partimøte i Frognhallen. Senere ble hun bedt om å stå på partiets liste til kommunevalget. Fra en plass et stykke nede på lista ble hun kumulert opp og endte som varamann til kommunestyret. Det var begynnelsen på en vidtfavnende karriere og en lang arbeidsøkt for partiet i lokal- og fylkespolitikken.

May Granum ble født i Oslo i 1937 og kom til Frogn i 1948 da faren fikk jobb som vaktmester på feriehjemmet til Murernes Union. Stedet var veiløst og avsondret fra tettbebyggelsen. May startet i 6. klasse på Dal skole. Etter hvert giftet hun seg med Finn Granum fra Brevik, ble svigerdatter til Randi og Johan Granum og kom inn i et miljø hvor politikken var et sentralt element.

Etter den forsikte begynnelsen, ble May grepet av politikken. Hun ble valgt inn i kommunestyret, fikk plass i formannskapet og ble leder i barnevernsnemnda og helse- og sosialstyret og diverse andre kommunale styrer og utvalg, bl.a. kommunens råd for funksjonshemmede.

Deretter fulgte mange verv både i partiorganisasjonen, lokalpolitikken og fylkespolitikken. Hun har også vært medlem av styret for Krisesenteret i Follo.

I 1995 ble hun valgt inn i fylkestinget hvor hun satt i tre perioder. Hun har vært varamann til fylkesutvalget og medlem av næringsutvalget, helseutvalget, landbruksnemnda og hovedutvalget for kultur, folkehelse og næring samt medlem av styret for Akershus fylkesmuseum og representant til Oslofjordens friluftsråd. Hun har også vært leder av styret for næringsfondet/sysselsettingsfondet i Akershus.

I inneværende periode er May Granum medlem av Frogn Kommunestyre og leder av styret for Drøbak Hospital.

May Granum har vært formann i Frogn Arbeiderparti i to omganger. Hun ble første gang formann i 1998, og annen gang i 2001. Hun er leder av komiteen som har ansvaret for feiringen av 100-årsjubileet til Frogn Arbeiderparti. Hun har dessuten vært aktiv i kvinnepolitisk styre i Akershus

May Granum er hjelpepleier og har bl.a. arbeidet i hjemmesykepleien.

1 kommentar:

  1. Vi har mottatt den trise beskjeden om at May Granum er gått bort og vår kondolanse går først og fremst til familien, men også til Frogn Arbeiderparti som har mistet en flott partifelle og tillitsvalgt! Vi lyser fred over hennes minne!

    SvarSlett