mandag 16. februar 2009

Fra tapet til boliger

Bygningene mellom båthavna og Badeparken har vært brukt til litt av hvert. Første byggetrinn ble oppført i 1911 for å huse e-verket. Deretter holdt hermetikkfabrikken til der, og i 1936 kom Tento som ble flyttet fra Toten.

Tento, som produserte Printon vasketapet, farge til rotasjonstrykk, skipsmaling, blekk, tusj og skismøring beskjeftiget om lag 40 arbeidere i faste stillinger. Tento utvidet fabrikkarealene betydelig.

Da Tento ble lagt ned, ble det foreslått å omgjøre og utvide bygningsmassen til boliger. Omgjøringen - og spesielt oppføringen av et par nye bygninger - ville imidlertid kunne ta fjordutsikten fra og sjenere dem som allerede bodde i området, for eksempel dem som bodde i de nederste etasjene i blokka på Tamburbakken. Lokalpartiet var ikke i mot å bruke Tento som boliger, men sa klart i fra at utbyggingen måtte ta hensyn til den omkringliggende bebyggelsen og de som bodde der.


De tidligere fabrikklokalene som har huset elektriksitetsverk, hermetikkfabrikk og fabrikk for tapet, blekk og skismøring er blitt fine boliger.

Det skjedde ikke. Naboene klaget, og partiet engasjerte seg på klagernes side. Partiet gav formannskapsmedlemmene i oppdrag å ta saken opp til politisk behandling og sørge for at utsikten ikke ble tatt fra bakenforliggende boliger.

Det borgerlige flertallet turet imidlertid fram, og boligforholdene ble forringet for flere beboere i blokka på Tamburbakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar