tirsdag 24. februar 2009

Aasmund Berg


Aasmund Elmar Berg


Aasmund Berg har gjennom snart fire 10-år stått på for Frogn Arbeiderparti som tillitsvalgt i partiet, som lokalpolitiker og som aldri hvilende initiativtaker og drivkraft.

Trønderen Aasmund Berg hadde vært aktiv i Arbeiderpartiet i Trondheim og på Nesodden da han i 1970 kom til Frogn hvor han straks ble leder for partiets studiearbeid. Allerede året etter ble han formann i Drøbak-Frogn Arbeiderparti.

Som partiformann satt Aasmund Berg i to år til en mer krevende og ansvarsfull arbeidssituasjonen medførte at han måtte endre prioriteringer. Det betydde ikke at han la partiarbeidet og politikken på hylla. Aasmund Berg er en person som alltid har stilt opp for arbeiderbevegelsen, og etter hvert påtok han seg stadig nye oppdrag - både i partiet og lokalpolitikken, og i organisasjoner som på forskjellige måter var knyttet til bevegelsen, som for eksempel bolig- og forbrukerkooperasjonen.

Aasmund Berg har gjennom mange år gått inn og ut av styret i Frogn Arbeiderparti. Han var et aktivt medlem av Drøbak Arbeidersamfunn inntil det ble nedlagt. Han har også vært et særdeles aktiv medlem av Drøbak Boligbyggelag hvor han både har vært ordfører i representantskapet og medlem av styret i mange år, bl.a. i den tiden da boligbyggelaget bygde nordpå i Drøbak.

Stor innsats har han også nedlagt i forbrukersamvirket hvor han har vært med på å utvikle kooperasjonen i Follo, bl.a. gjennom flere år som formann i kretsstyret på Heer da samvirkelaget der ble utvidet og modernisert, og som formann og styremedlem i Follo Samvirkelag.

Aasmund Berg har dessuten en lang og mangfoldig innsats i politikken i Frogn å se tilbake på. Han har vært medlem av kommunestyret, leder i teknisk utvalg, i bygningsrådet, havnestyret, brannstyret og Frogn kulturråd samt medlem av styret i Frogn Tomteselskap, styret for Frogn kulturskole, administrasjonsutvalget, distriktsrevisjonen og ansettelsesrådet for politiet.

I dag er Aasmund Berg leder av styret for Frogn eldresenter, medlem av eldrerådet og medlem av tilsynsutvalget for omsorgstjenesten i Frogn kommune.

Blant mange andre verv kan nevnes at Aasmund Berg har vært leder for Frogn Historielag og for årbokkomiteen til ”Arbeiderbevegelsens Historielag i Akershus” og Akershus Reiselivsråds styre, og at han har vært medlem av styret for Follo Museum.

Aasmund Berg var i mange år ansatt i Arbeidernes opplysningsforbunds sentrale administrasjon i Oslo, bl.a. som kontor- og informasjonssjef. I 1977 ble han ansatt som rådmannssekretær i Frogn og måtte for noen år tre ut av lokalpolitikken. I 1980 tiltrådte han som kontorsjef hos fylkeskultursjefen i Akershus hvor han var ansatt i 14 år, og i flere perioder fungerte som fylkeskultursjef, før han ble informasjonssjef i Ås kommune hvor han arbeidet inntil han gikk av med pensjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar