mandag 16. februar 2009

Ungdommen skal være med å styre

Arbeiderpartiet mener at ungdommen skal være med og styre kommunen, proklamerte partiet i programmet til kommunevalget i 1961. Ungdommen er best til å ivareta sine egne interesser, mente partiet som ville sikre ungdommen arbeid og en trygg framtid. Yrkesskolen – som lå på Ås - måtte bygges ut og mulighetene for frivillig videreutdannelse måtte bli bedre. En solid yrkesutdannelse var et vilkår for å trygge den enkelte framtid og sikre arbeidslivet. Reisetilskudd måtte gis til de ungdommene fra kommunen som søkte skoleutdannelse utenbygds.

Men også de som var i arbeid, burde få anledning til å skaffe seg mer formell kunnskap. Derfor måtte kommunen opprette, eller i alle fall gi støtte til, kveldskurs og -skoler, så vel teoretiske som praktiske, mente partiet som dessuten slo til lyd for at det måtte bli igangsatt en handelsskole i kommunen, et programpunkt som snart ble realisert.

Kommunen må dessuten i større grad støtte ungdoms- og idrettsarbeidet, bygge idrettsplasser i kommunens utkanter, og opprette en alkoholfri ungdomsrestaurant, skrev partiet i programmert hvor det dessuten lovte å gå inn for ”rimelig beskatning av skoleungdom”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar