lørdag 14. februar 2009

Sykehustilbudet

Sykehussituasjonen i Follo har alltid vært vanskelig. Sykestua i Drøbak var ikke et fullverdig sykehus, og Ski sykehus har også vært lite og har manglet tilbud på flere områder. Befolkningen i Frogn – og i Follo for øvrig – har derfor måttet søke sykehus utenfor regionen, bl.a. i Moss. En sykehusavtale var inngått mellom Akershus og Østfold.

Da Østfold fylke i 1981 syslet med tanker om reduksjon av tilbudet i Moss, tok Drøbak/Frogn Arbeiderparti initiativ til flere møter mellom partilagene i Follo, Moss og Våler. Fylkespartiene i Akershus og Østfold ble informert og engasjert for å hindre at avtalen om sykehusplasser ble sagt opp, og for å sørge for at pasienter fra Akershus fortsatt skulle kunne bruke pasientplasser og fødeplasser ved sykehuset i Moss. Arbeidet fortsatte i lange tider og bidro trolig til at reduksjonen av tilbudet ved Moss sykehus ble utsatt.

Akershus Arbeiderparti ble altså engasjert for å redde fødehjemsplassene i Moss for Follobefolkningen. Fylkespartiet sendte ut en pressemelding om saken og krevde at fødeavdelingen i Moss måtte opprettholdes, partistyret i Frogn behandlet sykehustilbudet i Follo som en hastesak under eventuelt for å gi Akershus Arbeiderparti mulighet til å skjerpe en av formuleringene i fylkespartiets program.

Styret ba sekretæren straks sende brev til fylkespartiet og klargjøre at sykehustilbudet i Follo ikke var godt nok, og utbyggingsalternativene heller ikke var tilfredsstillende. Derfor måtte fylkespartiet programfeste at det ville ivareta de fylkeskommunale helsetjenester og sikre Follobefolkningen et fullverdig sykehustilbud ved å arbeide for nytt sykehus i regionen, mente kommunepartiet som forøvrig ville ha døgndrift og tilfredsstillende bemanning ved Ski sykehus. Partiet støttet ellers den så kalte Follo-modellen som forutsatte at de som ikke kunne få hjelp ved Ski sykehus, skulle få det ved Rikshospitalet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar