fredag 13. februar 2009

Svømmehall og saltvannsbasseng

Frogn Arbeiderparti har i mange år ivret for at kommunen skulle få et nytt, fullverdig svømmebasseng i tillegg til ”badebassenget” på Seiersten skole. ”Nå må en ny svømmehall bli en realitet, senest i denne valgperioden,” mente partiet i valgprogrammet ved valget i 1983.

I den valgavisa partiet gav ut før valget i 1987, skriver det at basseng også stod høyt på partiets prioriteringsliste ved foregående valg, men at de borgerlige heller ville bygge rådhus. Nå er det på tide å få saken realisert mente partiet. Det samme mente det ved valgene som fulgte, og det mener det ennå.

I valgprogrammet i 1987 ble for øvrig tanken om et saltvannsbasseng lansert. ”Vi har vann, og vi kan hente varme fra fjorden også om vinteren ved hjelp av varmepumper, og vi har plass,” proklamerte partiet.

Senere har andre kommet på samme tanke og lansert den som ny og epokegjørende, men Frogn Arbeiderparti lanserte altså tanken for 20 år siden.

Trass i stor velvilje er planene om ny svømmehall ikke blitt realisert. Det er blitt med tanken. Anført av Arbeiderpartiet fremmet den store koalisjonen i kommunestyret ved budsjettbehandlingen høsten 2008 forslag om at kommunestyret skulle be rådmannen ”fremme en sak om bygging av svømmehall med mulig flerbruk i 2009 basert på forslag fra politikersammensatt utvalg”. ”Muligheter for bevilgning via regjeringens krisepakke vurderes,” heter det i forslaget som konkluderer med at det avsettes midler til det vedtatte prosjekt i investeringsbudsjettet fra og med 2010.

Forslaget ble vedtatt enstemmig, så kanskje er løsningen endelig nær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar