fredag 13. februar 2009

Et forargelsens ”allmannamøte”

Drøbak Arbeiderparti ville vente med å behandle en eventuell kommunesammenslutning og med å fatte vedtak, til Scheikomiteen hadde kommet med en tilråding på sitt møte 5. mai 1958. Dette var flere av partiene i Drøbak enige i.

Denne enigheten ble imidlertid ikke delt av broderpartiet i Frogn, og slett ikke av Drøbak A.U.L. Ungdomslaget hadde til lokalpartiets store forargelse til og med berammet et stort åpent møte – et allmannamøte – om saken i kinosalen allerede 30. april. Og for å gjøre saken enda verre: Møtet avholdt de i samarbeid med Unge Høire.

Under møtet kom det til skarp meningsutveksling mellom Alf Dahl fra Drøbak på den ene side, og partiveteranene og kommunestyremedlemmene, Fredrik Eliassen og Randi Granum fra Frogn på den annen. Dahl mente at det ikke forelå noe å diskutere før etter 5. mai, mens Granum mente at Dahl måtte ha sovet på møtet i fylkespartiet for der hadde fylkesmann Trygve Lie bedt partiene komme med en uttalelse før Scheikomiteens møte 5. mai. Da kunne man ikke vente til etter møtet med å uttale seg. Men noen sånn oppfordring hadde ikke Dahl hørt, og han hadde ikke for vane å sove på møtene.

Enden på det hele ble at ungdomslaget fikk skrøft av kommunepartiet for egenrådighet og for å ha gått i mot et partivedtak som de kjente til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar