torsdag 12. februar 2009

Ambassadører for partiet

Oppslutningen om de politiske partiene er ikke som den har vært. Det er en tydelig tendens i tiden.

På begynnelsen av forrige århundre, da Drøbak hadde rundt regnet 2.500 innbyggere, hadde partiet en tid nesten fire ganger så mange medlemmer som i dag, men selv i våre dager har partiet godt over 100 betalende medlemmer, og en stødig stab med partifeller som tar et tak for partiet som tillitsvalgte og støttespillere når det skal gjøres en ekstra innsats.

Nye medlemmer kommer stadig til, men ikke i så stort antall som ønskelig kunne være. I 2005 var netto tilgang på nye medlemmer, 11. Fordi mange medlemmer ikke står oppført med fødselsdata, er det vanskelig å si noe eksakt om alderssammensetningen, men det kan likevel slås fast at hovedtyngden av medlemmene befinner seg i ”et høyere aldersjikt”, som det står i årsmeldingen.

Partiet konstaterer at det trenger påfyll av nye medlemmer dersom det skal beholde sin posisjon eller aller helst styrke den. Rekruttering av nye medlemmer er derfor stadig en hovedoppgave for partistyret som må profilere og presentere partiet for potensielle medlemmer ved å stå fram som et klart, troverdig alternativ til de øvrige partiene i kommunestyret. Stemmetallene ved valgene, viser at potensialet er stort.

Aksjoner for medlemsverving kan gi resultater, men profilering og rekruttering forutsetter langsiktig tenkning. Eksisterende medlemmer trenger ”medlemspleie”, informasjon og kontakt med partiet for å bli involvert og oppdatert om den politiske utvikling, slik at de blir i stand til å være ambassadører for partiet og verve nye medlemmer.

Både eksisterende og potensielle medlemmer trenger informasjon om hva partiet står for og om hva og hvor vi vil, sa partiet i et strateginotat for arbeidet i 2006.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar