fredag 13. februar 2009

Valgmøte på Dal

”Hva har skjedd i Nordre Frogn?” satte partiet som tittel på møtet de holdt på Dal skole foran kommunevalget i 1971. Partiets ordførerkandidat, Tor Hansen, satte søkelyset på arealdisponeringen og mente at enestående og særpregede miljøer måtte beskyttes. Partiet ønsket langsiktige planer og ville sette alle krefter inn på å få fullført en generalplan. Vi kan ikke overlate arealdisponering og tomtepolitikk til tilfeldige entreprenører og boligselskaper som er ute etter økonomisk gevinst. Skal vi makte å ta vare på miljøet, må kommunen gjøre seg mer gjeldende, og befolkningen må komme sterkere med. Derfor ønsker Arbeiderpartiet at det opprettes lokalutvalg i de forskjellige delene av kommunen, sa han.

Frognbeboerne selv tok opp spørsmål om kommunikasjoner, skolesentralisering med lange bussreiser for ungene, strømnettet, veilys, svømmehall i Skogbygda, vannforsyning og kloakkering og forurensning av Bunnefjorden.

Partiets representanter svarte imøtekommende på det meste, men sa at befolkningen neppe kunne regne med svømmehall på Dal, og at man vanskelig kunne tale om lange bussreiser i Frogn. Ordførerkandidaten mente at kommunen burde subsidiere busstrafikken til Nordre Frogn. Han ville også ha renovasjonsordninger i denne delen av kommunen, og dessuten ville han forby kjemiske klosetter.

Som en oppfølging av møtet laget Arne Jørstad en ”samferdselsplan for nordre del av Frogn”. Partistyret sendte planen til trafikkutvalget i kommunen slik at forslagene kunne omsettes i praktisk politikk. Men ofte er det langt mellom tanke og handling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar