tirsdag 10. februar 2009

Visjoner og utfordringer

Partistyret la fram et notat om visjoner og utfordringer for årsmøtet 2005. Målnotatet tok utgangspunkt i at Frogn Arbeiderparti skal være et ledende parti i Frogn Kommune, som ivaretar og følger opp den sosialdemokratiske tradisjon gjennom praktiske politiske tiltak. Notatet poengterte at Frogn Arbeiderparti skal framstå som et ansvarlig politisk parti som medlemmer og velgere kan stole på.

Frogn Arbeiderparti skal arbeide for at alle som bor i kommunen har like muligheter, sier notatet, som fastslår at ”Gjennom en rettferdig fordeling av goder og byrder skal den enkelte få trygghet. Med gode velferdsordninger skal den enkelte få mulighet til å forme sitt liv. Ved å skape gode møteplasser, skal vi legge til rette for et kreativt samfunn preget av fellesskapsfølelse og respekt for hverandre.”

”For Frogn Arbeiderparti er det avgjørende at kommunen ikke organiserer seg bort fra styring og kontroll over velferden. Offentlige tjenester skal fortsatt utgjøre tyngdepunktet i tilbudet på viktige velferdsområder. Med dette som grunnlag må imidlertid en sterk offentlig sektor fortsatt kunne gjøre bruk av frivillige og private tjenester som et tillegg.”

”Frogn Arbeiderparti vil derfor gjennom sine politiske organer arbeide for å bygge tillit mellom parti og velgere/borgere i Frogn, vise at vi tør å ta standpunkt og stå ved det og skape troverdighet til vår politikk.”

Store oppgaver
Arbeidsnotatet konstaterer at kommunen står foran store oppgaver som det i nær framtid må treffes beslutninger om. Det gjelder Sjøtorget, båtplasser, parkering i Drøbak og parkering for besøkende til Oscarsborg. Disse og andre oppgaver venter fortsatt på sin løsning.

Og ikke minst: Det må legges til rette for nye arbeidsplasser og framtidig boligbygging i Frogn. Arbeiderpartiet har besluttet at næringsutvikling og framtidig boligbygging skal legges til området Nord Vest for Måna.

Samordning og samhandling
Frogn Arbeiderparti må ta ansvar - og være pådriver - for at de utfordringene kommunen står over for, blir løst til beste for befolkningen. Partiet vil derfor gi sine valgte representanter klare signaler om hva partiet vil. På denne måten vil partiet oppnå samhandling mellom partiets representanter i de ulike politiske organer, og partiets tillitsvalgte når disse framtrer på den offentlige arena. Det er dette enkelte tror er ensretting, men som i virkeligheten er samordnet politisk innsats.

Partiet er opptatt av utvikle Drøbak sentrum slik at flere kan ønske å besøke stedet som turister. Bevaring og utvikling av Oscarsborg vil også ha stor betydning for Drøbak som turistby. Frogn Arbeiderparti vil derfor ta initiativ for å øke de kulturelle aktivitetene på stedet, slik at Oscarsborg og Drøbak utvikles som turistattraksjoner.

Som ledd i dette arbeidet, og fordi mange er avhengig av å kunne sette fra seg bilen for å kunne pendle til Oslo, ønsker partiet å få utredet en parkeringsløsning for Drøbak og området omkring.

Regionalt samarbeid
Folloregionen er den regionen i Akershus som har størst befolkningstilvekst, og hvor veksten vil øke ytterligere i årene fremover, kunne partiet konstatere i 2005. Da hadde regionen ca. 130.000 innbyggere.

I årene framover vil Folloregionen stå foran betydelige utfordringer på mange områder, for eksempel når det gjelder arbeidsplasser, boligbygging, helse og miljø, oppvekst og omsorg og utdanning og samferdsel. At det er nødvendig å anlegge et regionperspektiv på utviklingen, aktualiseres av at myndighetene har gitt signal om de ønsker færre kommuner og sterkere regioner. Lokalpartiet må ta sin del av ansvaret for å møte denne utviklingen på den måten som våre medlemmer og velgere ønsker. Frogn Arbeiderparti vil derfor søke samarbeid med de øvrige Arbeiderpartiene i Folloregionen om saker av felles interesse og saker som bør løses på regionnivå.

Flere medlemmer og et synlig parti
Frogn Arbeiderparti er avhengig av engasjerte og aktive medlemmer som markedsfører politikken og partiet over for Frogns befolkning. Medlemsmøtene og gruppemøter har vært og vil fortsatt være viktige arenaer for drøftinger når store og små vedtak skal treffes.

Medlemsmøtene skal være arenaene hvor medlemmene kan utveksle meninger. Møtene må få et mer politisk innhold slik at medlemmene kan gi klare føringer til partiets politikere, proklamerte partiet.

Målet for 2006 må være å få flere og mer engasjerte medlemmer og få frammøtet på medlemsmøtene opp til et gjennomsnitt på 20 medlemmer. For å oppnå det, må medlemsmøtene ha attraktive temaer som engasjerer medlemmene. I tillegg må medlemsvervingen intensiveres. 20 nye medlemmer må være målet for 2006.

Det arbeidet som i 2005 er gjort for å skape oppmerksomhet om partiet og gjøre det mer synlig i lokale media, er blitt lagt merke til i lokalmiljøet, mener partiet. Frogn Arbeiderparti er kommet ”på banen”, men mye arbeid gjenstår. Internettsiden www.dna.no/akershus har gitt nye muligheter for kommunikasjon med medlemmer og potensielle medlemmer.

Synliggjøring og markedsføring av partiet vil fortsatt være en prioritert oppgave. Det er viktig at vi får markedsført vårt politiske syn og våre standpunkter, slik at vi kan fremstå som et alternativ til dem som i dag utgjør flertallet i kommunen, mener partiet, som vil arbeide for en enda sterkere synliggjøring av Frogn Arbeiderparti gjennom tradisjonelle media, men som også vil ta i bruk nye media som Internett og SMS på mobiltelefon, som informasjonskanal rettet mot medlemmene og lokalbefolkningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar