tirsdag 10. februar 2009

Framlag


Møtebøkene til Drøbak A.U.L. viser at opprettelse av Framlag stadig er oppe til diskusjon. Initiativet kommer som regel fra sentralt hold. Arbeiderungdomslaget er positivt innstilt, men ser seg ikke i stand til å påta seg en slik oppgave alene. Partiet og kvinnegruppa må også ta et tak med – i alle fall kvinnegruppa.

I 1957 drøfter ungdomslaget dannelse av Framlag nok en gang. En komite blir nedsatt. Den skal forberede saken for medlemsmøtet. En ny henvendelse resulterer i at laget vil forsøke, hvis Framfylkingen sentralt påtar seg å innby. Og hvis de øvrige lokale partiorganisasjonene hjelper til. Protokollene viser ingen tegn til at Framlag kom i gang.

På slutten av 1970-tallet ble imidlertid et lag etablert og virksomhet kom i gang. En gruppe drev i Drøbak og en annen på Heer hvor laget holdt til i Heer barnehage, men mye av aktiviteten fant sted utendørs. Skogområdene mellom Heer og Seiersten ble brukt til ulike sysler, bl.a. ”ugleløp” med lommelykt i den mørke skogen. Ungene var begeistret.

Virksomheten på Heer opphørte etter relativ kort tid, men gruppa i Drøbak fortsatte arbeidet ennå en tid. 1. mai 1981 arrangerte Framlaget i Drøbak filmframvisning i Drøbak kino, og 1. mai året etter hadde laget ansvaret for familiefesten som også fant sted i kinolokalet. Framlaget fikk dette året 500 kroner til virksomheten av kommunepartiet.

Etter 1982 er det ikke spor av organisasjonen i møtebøkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar