torsdag 12. februar 2009

Ny brannstasjon

Frogn måtte ha ny brannstasjon, det var det enighet om på 70-tallet, men hvor skulle den ligge?

Noen ville bygge nytt fra grunnen av, og andre mente at interkommunalt samarbeid var det beste, men flertallet gikk inn for ODLO-bygget på Seiersten. Partiet sendte forslag om dette til kommunen, og kommunestyret besluttet at ODLO-bygget var stedet.

Ekspertisen mente imidlertid at grunnforholdene under en del av ODLO-bygget var for dårlig til brannstasjon, og foreslo nybygg til 5,8 millioner. Altfor dyrt, syntes partiet og kommunens plankomité som ba om nytt overslag.

ODLO-bygget er stedet, mente partiet hardnakket. Så vel av hensyn til beredskapen og som til de ansatte burde kommunen straks innfri sitt løfte om å bygge ny brannstasjon, mente partiflertallet. Forholdene ved den gamle stasjonen på Råkeløkka var uholdbare. Ikke minst var trafikkforholdene vanskelige.


Brannstasjonen på Dyrløkke erstattes med et interkommunalt opplegg i leide lokaler i Ås. (Foto: Kow d.e.)

På ODLO-tomta kunne det bygges raskt, og bygningene stod jo der og forfalt. Dem måtte det uansett gjøres noe med. Partiet ba dessuten om at det ble laget en plan for å skille utrykningstrafikken ved en ny brannstasjon på Seiersten fra skolebarntrafikken i området.

Det ble ikke nødvendig. Ny, moderne brannstasjonen ble bygd fra grunnen av på Dyrløkke. Den skulle i følge intensjonene ivareta Frogns behov i mange, mange år framover, men nå er stasjonen delvis fraflyttet. For framtiden skal brannberedskapen ivaretas fra leide lokaler i en nabokommune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar