fredag 13. februar 2009

Lokalpolitisk arbeid

Samfunnet er i dag svært annerledes enn for 100 år siden, og de politiske oppgaver er derfor andre enn tidligere, men de politiske arbeidsformene har endret seg lite. I 1997 drøftet Frogn Arbeiderparti lokaldemokratiets vilkår. 20 medlemmer var til stede.

Partiets stortingsrepresentant Kjell Engebretsen innledet til diskusjon og gjennomgikk utviklingen, den aktuelle situasjonen og de utfordringene samfunnet og dermed partiet stod over for.

Diskusjonen var saklig og grundig og pekte på mange av de forholdene som truer lokaldemokratiet. Kommunene styres ovenfra. Politikken er kommet i vanry, den konkurrerer med mange andre ting om oppmerksomheten, og den er ofte kjedelig fordi de reelle avgjørelsene blir tatt andre steder. Det offentlige tar seg av saker som politikerne tidligere arbeidet med, ekspertstyre og uklare grenser mellom politikk og administrasjon virker forvirrende og sløver det politiske engasjementet, og manglende ideologisk skolering gjør at folk går trøtt. Alminnelige folk har dessuten ikke tid. De jobber. Eller de føler seg avmektige.

Noen reagerte på det de oppfattet som ”sutring” og trakk fram de positive sidene ved lokaldemokratiet og ved politisk engasjement. Som avslutning samlet møtet seg om innlederens utsagn at ”En positiv utvikling vil være avhengig av at vi får til at det menige medlem i partiet slipper til med sinn kunnskap, holdninger og viten – at de får være med og spille ball med de som er politisk tillitsvalgte”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar