fredag 13. februar 2009

Leiligheter blir til hybler

Partiet og ungdomslaget var i alle år opptatt av boligsituasjonen i Drøbak. På 50-tallet innbød ungdomslaget til åpent diskusjonsmøte om boligsituasjonen. Formannen i Drøbak Boligbyggelag, Reidar Johansen, og sosialsekretær Thorvald Andersen innledet, framgår det av et avisreferat fra møtet.

Mellom 50 og 60 medlemmer venter på leilighet, kunne Johansen fortelle. Bolignøden er stor, bekreftet Andersen, som så saken fra sosialetatens side. Mange unge familier og eldre har ikke noe sted å bo, og flere av dem som har tak over hodet, bor i usunne, kondemnable boliger. Situasjonen blir ikke bedre av at leiligheter gjøres om til hybler, ofte fordi folk er grådige og vil tjene mest mulig på folk utenfra som kommer for å arbeide i industrien i byen og i omegnen.

Behovet for nye boliger er trolig mellom 90 og 100, slår avisa fast, og berømmer Drøbak Arbeiderungdomslag for aktivitet og for å ta opp mange store saker til diskusjon selv om det ikke alltid faller i god jord hos de eldre innen partiet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar