tirsdag 10. februar 2009

Akershus Arbeiderparti


Arbeiderpartiene i Drøbak og Frogn har ikke vært de partilagene som gjennom tiden har satt sterkest preg på arbeidet i Akershus Arbeiderparti.

I 1949 trådte imidlertid en person fra Drøbak inn i fylkespartiets ledelse. Ragnar Hansen ble den første organisasjons- og opplysningssekretæren i Akershus Arbeiderparti. Han hadde bakgrunn som formann i Drøbak Arbeiderparti og ordfører i Drøbak. Han fungerte imidlertid ikke lenge. Allerede samme året ble han opplysningssekretær i Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund og forlot jobben i fylkespartiet.

Foruten jevnlig deltakelse på årsmøter og nominasjonsmøter og i fylkespartiets representantskap, var det lokale partiet i vel femti år sporadisk representert i fylkespartiets forskjellige utvalg og komiteer, og tidvis i fylkespartiets styre. Ellers bestod kontakten – som alltid har vært nær og god - stort sett i samarbeid om organisasjonssaker og politiske saker som har vært aktuelle i tiden, eller som lokalpartiet har sendt videre til fylkespartiet som uttalelser og resolusjoner, eller svar på forespørsler som fylkespartiet har sendt ut.

Noen av representantene fra lokalpartiet har nedlagt et langvarig arbeid i partiorganisasjonen uten at de har innehatt de mest framtredende vervene og skrevet seg inn i fylkespartiets historie. I 1997 ble imidlertid Kjell Engebretsen, som da var stortingsrepresentant, leder av fylkespartiet og satt fram til årsmøtet 2002.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar