torsdag 12. februar 2009

Ingen personstrid, takk

Noen ganger er det i politikken nødvendig å velge mellom personer, men personstrid for åpen scene, bidrar bare til å svekke grunnlaget for det politiske arbeidet både nasjonalt og i lokalsamfunnet.

”Vårt land vil i tiden som kommer, bli stilt over for enorme utfordringer på godt og vondt,” uttalte Drøbak-Frogn Arbeiderparti på begynnelsen av 1980-tallet, og manet til samhold framfor stortingsvalget i 1981. Samarbeid var nødvendig for at partiet skulle beholde sin innflytelse og kunne prege utviklingen av det norske samfunn med sine idealer og verdier.

Alle måtte ha rett til å si sin mening, mente partiet, men dette måtte skje på en måte som ikke svekket partiets mulighet til å utføre sin overordnede historisk-politiske oppgave. Valg av tillitsmenn og -kvinner burde skje etter anerkjente prinsipper og internt i organisasjonen, ikke som resultat av diskusjoner i massemedia. Splittelse og strid er bare til glede for våre motstandere, uttalte partiet og siktet til uenigheten og stridighetene mellom personer i landspartiets ledelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar