onsdag 11. februar 2009

Hjertenier’n



"Hjertenier'n"s første opptreden på restauranten Gaselle i 1972.
(Utlånt av Gerda Rudshaug)


Sang- og underholdningsgruppa ”Hjertenier’n” sprang ut av Drøbak-Frogn Arbeiderkvinnelag. Der var det mye sang og musikk på møtene, og ni av medlemmene gikk sammen om å underholde og få opp stemningen på andre av bevegelsens møter. Dermed var det gjort. Fra kvinnelaget tok de steget ut i offentligheten. Sin første opptreden utenfor partiets lukkede møter, hadde de i 1972 på et åpent møte som ble avholdt på restaurant Gaselle i Sentrumsbygget.

Senere ble det opptredener på møter og i institusjoner og festlige lag, men også i radio og TV, blant annet Reiseradioen, ”Har du lyst har du lov” med Tore Ryen, TV-programmet ”Husker du?” med Odd Gryte, og mye mer.

De ni damene fra Drøbak Arbeiderkvinnelag rakk å bli meget populære før de gav seg i 1982. Det fikk de mange bevis på, bl.a. takkekort, brev og hilsener fra kjendiser som Rolf Kirkvaag, Elsa Lystad, Arve Opsahl med flere.

"Mine hjertelige tusen takk for alle morsomme og hyggelige show vi har hatt sammen i Store studio", skrev NRK`s kapellmester Sigurd Jansen til de ni syngende og spillende damene som begynte sin karriere i det små i Arbeiderkvinnelaget i Drøbak, men i løpet av 10 år ble hele Frogns - og store deler av Norges - ”Hjertenier’n”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar