torsdag 12. februar 2009

”… en sving innom fattigforstanderen”

Til alle tider har folk som selv sitter godt og trygt i det, ment at folk er arbeidsløse av latskap og mangel på initiativ. Hvis man bare ikke syr puter under armene på dem, kommer de seg i arbeid, og klarer seg nok.

Frogn kommune nektet arbeiderne i kommunens skog tarifflønn. Dette er nødsarbeid og skal lønnes der etter, mente Bondepartiet og Høire.

Uklokt, mente Arbeiderpartiet. I Drøbak har de gode erfaringer med å skape ordnede forhold. Det er til fordel både for arbeiderne og kommunen.

Det fikk Høires lensmann Næss til å reagere. ”Efter at Drøbak fikk sine ordnede forhold, fikk den en fast stab av permanente folk som tar en sving bortom fattigforstanderen. Det er folk som stoler på at kommunen holder dem med arbeide,” sa han.

Næss var en av dem som mente at kommunen skulle blande seg opp i minst mulig og ikke bruke mer penger enn den var helt nødt til. Han var f. eks. sterk motstander av å øke kommunens bemanning. Selv utførte han i tillegg til lensmannsgjerningen flere kommunale gjøremål mot betaling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar