onsdag 11. februar 2009

Drøbak torg

Torget i Drøbak har spilt en stor og viktig rolle – først for Drøbak Arbeiderparti og fra 1961 for det sammensluttede partiet. De tidligste 1. maidemonstrasjonene og talene fant riktignok sted på Bankløkka, og festlighetene i Badeparken, men etter hvert ble torget samlingsstedet. Der ble det holdt taler og laget demonstrasjoner, og der har partiet gjennom årtiene stått på ”stand”, delt ut materiell og møtt kommunens befolkning til dialog og diskusjon.

Utallige er de tillitsvalgte som har stått på stand på torget – ikke bare som ledd i valgkamper, men på mange lørdager i de årstidene hvor været har tillatt utendørs virksomhet. Her er det delt ut valgmateriell og annen ”propaganda”, her har partiets representanter mottatt takk for innsatsen fra kommunens befolkning, og her har de måttet svare for partiets politikk når folk har vært høyrøstet misfornøyde med noe som er gjort – eller kanskje helst ikke gjort. Og her har store ”kanoner” fra rikspolitikken blitt trukket fram for å støtte lokale tropper.

På 1970 og 80-tallet fikk partiet laget en valgbod i form av en stor, rødmalt A. Den liknet på partilogoen, var laget av bygningsplater og sammenleggbar slik at den relativt lett kunne flyttes. A-en syntes godt, og skilte partiet tydelig ut fra andre partier og boder på torget.

Mange aktiviteter og arbeidsformer er i tidens løp blitt uaktuelle eller mindre populære, men stand på torget er det ennå rom for – heldigvis. Det er en nyttig – og hyggelig – del av partiets kultur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar