fredag 13. februar 2009

Styrt vekst

Enkelte partiet går inn for stagnasjon, men kaller det vern. Motstand mot utvikling og endringer har eksistert sine Drøbak Arbeiderpartis første tid, og har fulgt partiet gjennom hele dets virkeperiode. På dette området har ikke forholdene endret seg merkbart.

I mellomkrigstiden og den første etterkrigstiden kjempet kommunepartiene i Frogn og Drøbak for at kommunene skulle få beholde de arbeidsplassene de allerede hadde, og at forholdene skulle legges til rette for ny virksomhet som ville gi nye arbeidsplasser. Etter kommunesammenslutningen fortsatte denne kampen.

Ikke alle mente at kommunen burde ha industri. Arbeid kunne man søke andre steder.

I valgavisa fra 1995 skriver partiet:

”I 1970- og 1980-årene gikk kommunen nedover. Frogn ble mer og mer en sovekommune. Nå er utviklingen snudd. Flere etablerer seg her, til dels med aktive arbeidsplasser innen data, service og handel.”

”Det kommer ikke av seg selv. Ordføreren har lenge arbeidet aktivt med næringsliv og interesserte. Kommunen har jevnlig holdt frokostmøter for å drøfte nye initiativ og tiltak med næringslivsfolk og andre som kan bidra. En sovekommune er ikke noe godt bosted. Det forfaller. Dagliglivet, handelen, foreninger og det lokale initiativ. Et levende, trivelig miljø må bygge på at folk arbeider og lever her.”

Partiet minner om at moderne teknologi dessuten gir nye muligheter for styrt vekst.

Slik har partiet i årtier drevet sitt arbeid for lokale arbeidsplasser. Ved hundreårsjubileet står kampen fortsatt om det skal skaffes arbeidsplasser i Frogn, eller om framtidige generasjoner skal måtte søke arbeid utenfor kommunens grenser.

Også i dag er det ulike meninger i partiet om hvor veien inn i framtiden skal gå. Tradisjonen tro vil partiet nok en gang måtte drøfte seg fram til det svaret på utfordringene som er mest i samsvar med dets grunnleggende ideer, og som med størst sannsynlighet vil være i kommunens og innbyggernes interesser. Slik det alltid har gjort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar