tirsdag 10. februar 2009

Soldat- og konfirmanttreff

Arbeiderungdomslaget var opptatt av å sikre rekrutteringen. Når det kom nye rekrutter til Oscarsborg, innbød laget dem til møter, eller sendte dem orienterende skriv om lagets møtevirksomhet. Noen ganger ble det med planene, for eksempel fordi kommandanten sa nei til at representanter for Drøbak A.U.L. kom på besøk. Rekruttene var imidlertid stadig en interessant målgruppe for laget.

Det samme var konfirmantene. Konfirmant- og solvervsfesten som ble avholdt i Avholdslokalet mellom jul og nyttår i 1953, gir et inntrykk av hva som foregikk. Det var møtt fram ”ca 45 stk”, blant andre tre gjester fra distriktslaget samt en del partimedlemmer. Sanger var stensilert opp og ble sunget, partiveteranen Carl Simonsen leste opp et stykke av Drøbaks egen forfatter, Bjørn Rongen, og Gunnar Sørby leste dikt av Arne Paasche Aasen. Det ble servert smørbrød, kaker og kaffe, og så var det dans og lek til klokka 24.00.

Altså, ingen politisk påvirkning eller medlemsverving. Møtene var lagt opp med sikte på at de unge skulle trives og velge å komme tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar