tirsdag 24. februar 2009

Tor Hansen

Tor Hansen utførte gjennom mange år et stort arbeid for arbeiderbevegelsen. Først som medlem av Kråkstad A.U.L. og tillitsvalgt i Follo kretslag av A.U.F. hvor han bl.a. var sekretær. Senere som formann i Akershus distriktslag av AUF, medlem av AUFs landsstyre, formann i Akershus faglige ungdomsutvalg og medlem av styret i Akershus Arbeiderparti

I mange år var Tor Hansen tillitsvalgt i Frogn Arbeiderparti, som lokalpolitiker og medlem av Akershus fylkesting. Han nedla også en betydelig innsats for forbruker- og boligkooperasjonen – og som ansatt i Norges kooperative landsforening.

Tor Hansen var formann i Drøbak-Frogn Arbeiderparti i årene 1984 og 1985, men satte størst spor etter seg som lokal- og fylkespolitiker. Han var medlem av kommunestyret i tre perioder. I 8 år var han medlem av formannskapet i tillegg til mange år i diverse kommunale styrer og utvalg, for eksempel innenfor skole-, helse- og sosialsektoren.

I 1975 ble det innført direkte valg på medlemmer til fylkestinget. Tor Hansen ble valgt inn i det første fylkestinget og ble gjenvalgt fire år senere. Han var altså en fylkespolitisk pioner blant medlemmene i Drøbak-Frogn Arbeiderparti.

Tor Hansen utførte også et stort og uegennyttig arbeid for kooperasjonen i Frogn – både boligkooperasjonen og forbrukerkooperasjonen. Han var styreleder i Drøbak Boligbyggelag, ordfører i boligbyggelagets representantskap og nedla et stort arbeid da boligbyggelaget på 1960- og begynnelsen av 1970-tallet foretok den store og krevende utbyggingen på Heer. Tor Hansen skrev beretningen som ble utgitt i forbindelse med at Drøbak Boligbyggelag i 1999 fylte 50 år.

Tor Hansen har også ilagt seg store fortjenester som talsmann og tillitsvalgt for forbrukerkooperasjonen – både lokalt, regionalt og sentralt. Han har også skrevet deler av historien til det lokale forbrukersamvirket, og var blant dem som la grunnlaget for samvirkelaget på Heer.

Tor Hansen var journalist og redaktør. Han var journalist i Follo Arbeiderblad og i Vestfold Arbeiderblad i Tønsberg. Senere arbeidet han i NKL hvor han i mange år var redaksjonssekretær i Vårt Blad før han tok over som redaktør.

Tor Hansen ble født i 1931 og var opprinnelig fra Kråkstad. Han flyttet til Frogn i 1962 etter å ha bodd noen år i Tønsberg. Tor Hansen døde i 2001.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar