tirsdag 24. februar 2009

Bjørn Loge


Bjørn Aslak Loge

Bjørn Loge ble født på fødehjemmet i Sorenskriver Ellefsens vei i Drøbak 10. juni 1946. Familien bodde på Gulbjørnrud, like ved Grensa til Nesodden. Bjørn Loge er derfor på sett og vis selve personifiseringen av den sammensluttede kommunen Frogn som han i tre valgperioder var ordfører i.

Bjørn Loge ble tidlig interessert i politikk. Han begynte som medlem i Drøbak A.U.L. tidlig på 1970-tallet og var medlem i Drøbak-Frogn Arbeiderparti fra 1973. Der ble han allerede i 1974 styremedlem før han ble sekretær, kasserer, nestleder og leder. Han har også vært nestleder i Akershus Arbeiderparti og medlem av landsstyret i Det norske arbeiderparti.

Han hadde m.a.o. bred politisk erfaring da han etter partiets gode valg i 1987, ble valgt til ordfører i Frogn, og brøt den sammenhengende borgerlige styringsperioden som hadde vart i nøyaktig 20 år.
Bjørn Loge satt i Frogn kommunestyre sammenhengende i 6 perioder, fra 1975 til 1999. I 22 år var han medlem av formannskapet - de siste 12 årene var han ordfører.

Bjørn Loge var en populær ordfører. Han var en dyktig politiker, som viste evne til å glatte over motsetninger og få folk med ulikt politisk utgangspunkt, til å samarbeide. Han var en god og representativ ambassadør for Frogn både innenlands og utenfor landets grenser. Etter hans initiativ og under hans ledelse, gjennomførte kommunen en rekke tiltak – bl.a. innenfor kultursektoren - som bidro til å sette Frogn på kartet og til å gjøre kommunen til et bedre sted og bo.

Etter en pause på 8 år, sitter Bjørn Loge igjen i kommunestyret. Han har også verv i interkommunale organer.

Utenom politikken har Bjørn Loge arbeidet innenfor spedisjon og shipping, bl.a. som terminalsjef og direktør i rederiet Fred Olsen, som direktør for Teatersentralen, og som generalsekretær i Oslo Pensjonistforening. Han har også hatt tillitsverv i lokale ungdoms- og idrettsforeninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar