søndag 22. februar 2009

Om å svelge store ord

I 1991 forteller partiet at det i 1987 lovte å få laget en fornyelsesplan for Badeparken.

”Planen er i hovedsak ferdig,” kan partiet meddele. ”Den omfatter bl.a. ny scene og amfi, kafé, toaletter, badeplasser for barn og tiltak for funksjonshemmede. Nå står det på økonomien.”

Ja, økonomien har en lei tendens til å forsinke selv de mest ideelle formål. Politikk er å omgjøre planer til virkelighet ved å forlene ideer og realistiske økonomiske løsninger. Enkelte ganger må man nøye seg med forsetter og gode intensjoner. Det har også Frogn Arbeiderparti flere ganger fått erfare.

Samme året, altså i 1991, kan partiet fortelle at det fire år tidligere erklærte at det ikke ville akseptere ytterligere økning av satsene for foreldrebetaling i barnehagene i perioden.

Ærlig og åpent må partiet innrømme at det var et løfte det ikke klarte å holde. ”Kommunens økonomi krevde økning i barnehagesatsene, og vi kunne ikke finne tilstrekkelig dekning for utgiftene. Dermed var vi nødt til å velge det nest beste alternativet: Graderte satser i barnehagene. Men dette klarte vi ikke å få flertall for i kommunestyret. Barnehagesatsene ble økt,” innrømmer partiet, som imidlertid lover at ”vi vil fortsatt arbeide for å få dem ned”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar