tirsdag 17. februar 2009

Båtturister

”Frogn AP vil gjøre Drøbak mer tilgjengelig for båtturister,” lovte partiet allerede på 1990-tallet. Nå er partiet sammen med et flertall i kommunestyret i ferd med å virkeliggjøre løftet ved å bygge gjestehavn ved Hamborgbrygga.

Båtturister vil gjerne besøke Drøbak, men må eventuelt ta til takke med tilfeldig ledige plasser i Båthavna. Regulære gjesteplasser med sanitær- og servicefasiliteter finnes ikke. Det finnes imidlertid andre steder ved Oslofjorden. Båtturistene havner derfor i stedet der. Til stor glede for forretningslivet på disse stedene.

En båthavn vil både gjøre livet lettere og bedre for båtturistene og bidra til å vitalisere den sørlige delen av Drøbak sentrum. Verdien av slik virksomhet kan ikke bare vurderes i forhold til hva kommunen får inn av avgifter på selve båthavna, men må også – i likhet med parkeringsplasser og kollektivtransport – sees på som infrastruktur som skal sikre et levende næringsliv og ringvirkninger i form av arbeidsplasser og virksomhet i byens sentrum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar