søndag 22. februar 2009

SF

Når vi ser bort fra et Venstre - som fra tid til annen hadde visse radikale tendenser, men fant seg stadig bedre til rette i den borgerlige blokken - hadde Arbeiderpartiet i årene etter partisplittelsene på 1920-tallet, i praksis vært alene på venstresiden i Drøbak- og Frogn-politikken. Det var gode år. Men så kom Sosialistisk Folkeparti.

- Partiet vårt holder flertallet med knapp margin, 16 mot de 15 borgerlige, og nå har vi attpåtil fått SF-listen, sa ordfører Kjellberg i 1967 i et forsøk på å analysere utsiktene ved det kommende kommunevalget. - Den vil på en sørgelig måte splitte arbeiderstemmene. Noen stemmer vil de vel få. Men vi både satser og håper på godt resultat, en sikring av det politiske flertall som ønsker rask og sosialt forsvarlig utbygging i Frogn.

Men slik gikk det ikke. Partiet fikk riktignok 40 prosent av stemmene, og var overlegent største parti, men det var en nedgang på 9 prosent fra valget fire år tidligere. Hele nedgangen skyldtes ikke SF – som imidlertid stakk av sted med 116 stemmer som kunne vært gode å ha. Arbeiderpartiet mistet flertallet og ordførervervet som det hadde hatt hånd om siden krigens slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar