onsdag 18. februar 2009

Frogn i fylkestinget

Fra 1975 har det vært direkte valg på medlemmer til fylkestinget. Fylkespartiet stiller liste, og er formelt den organisasjonen som er representert, men det er også naturlig å se på medlemmene av fylkestinget som ”representanter” for de kommunepartiene de tilhører, og opprinnelig er nominert fra.

Det første medlemmet med tilhørighet til Frogn Arbeiderparti i fylkestinget nedsatt etter den nye ordningen, var Tor Hansen. Han satt i to perioder fram til 1983. Den siste av de to periodene var Reidun Dahl vararepresentant.

Fra 1984 til 1987 var Wilhelm Isaksen representant, og Kjell Engebretsen vararepresentant. I 1988 tok så Engebretsen over som representant og satt i fylkestinget i to perioder, fram til og med 1994. Reidun Dahl var i samme tidsrom vararepresentant.

Etter valget i 1994 ble May Granum valgt inn i fylkestinget og satt i tre perioder. Dagfinn Bredal som også var medlem av Frogn Arbeiderparti, ble valgt til vararepresentant. I 2007 ble Jens Petter Hagen fra Frogn valgt inn for inneværende periode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar