onsdag 18. februar 2009

Lehmannsbrygga

Det er enighet om at Drøbak skal forvaltes, vedlikeholdes og bygges ut på stedets egne premisser. Men det har i en del saker vist seg å være en teoretisk, prinsipiell enighet som ikke alltid gir seg utslag i handling og i politiske vedtak.

Olaf Thon kjøpte Lehmannsbrygga som lå i et regulert område. Senere kjøpte han også et par naboeiendommer med lokal- og kulturhistorisk verdi. Han kjøpte dermed hus og grunn med de forutsetningene og bindingene som lå på eiendommene.

De planene som Thon har lagt fram for utbyggingen og utnyttelsen av grunnen, har etter politikernes mening ikke vært forenlige med de restriksjonene som gjelder for området. Flertallet i kommunestyret - anført av Arbeiderpartiet – har ikke vært villige til å se gjennom fingrene med bestemmelsene. Av hensyn til miljøet, allmennheten og lokale brukere har det derfor krevd endringer slik at utbyggingsplanene samsvarer med de fastlagte forutsetningene og kommunens intensjoner og ønsker.

Høyre var sin vane tro villig til å renonsere på kommunens krav for å imøtekomme utbyggerens ønsker. Arbeiderpartiet og de øvrige flertallspartiene har hittil klart å stå i mot presset fra utbyggeren.

Thon har klaget kommunens vedtak inn for fylkesmannen. Der står saken når arbeidet med denne beretningen avsluttes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar