mandag 23. februar 2009

Drøbak Trafikkstasjon

Frogn Arbeiderparti engasjerte seg sterkt for å berge Drøbak Trafikkstasjon som den borgerlige regjeringen ville legge ned.

I oktober 2005 sendte partiet et brev til stortingsrepresentantene Sverre Myrli og Gunnvor Eldegard og gjorde dem oppmerksom på hva Drøbak trafikkstasjon betyr for brukerne i regionen og for dem som er ansatt på stasjonen.

Partiet pekte på at Follo har en befolkning på ca. 130.000 mennesker, og at disse ved en eventuell nedleggelse, ville måtte reise til trafikkstasjonene i Oslo, Asker eller Østfold hvis stasjonen i Frogn ble nedlagt. Nedleggelse ville bety at det ikke ble noe fullverdig tjenestetilbud mellom Østfold og Risløkka, mens det på vestsida av Oslofjorden lå to stasjoner - Drammen og Billingstad - ganske tett på hverandre.

Drøbak trafikkstasjon ligger nær E6, E18 og ikke minst Oslofjordforbindelsen, heter det videre i brevet som minner om at trafikkstasjonen i Moss er nedlagt, og at dette har ført til økt tilstrømning til Drøbak trafikkstasjon fra denne regionen. Brevet viser dessuten til tidligere brev fra Frogn Arbeiderparti til styret i Akershus Arbeiderparti hvor den negative innvirkningen en eventuell nedleggelse vil ha på miljøet, er nevnt.

Brevet peker på det urimelige i at mens den nye stasjonen i Frogn skal legges ned, skal det etableres et servicekontor som en nødløsning et annet sted i Follo - fortrinnsvis i Oppegård som ikke har lokaler å tilby. Partiet stiller seg undrende til hvorfor lokalene i Frogn ikke kan brukes.

Frogn Arbeiderparti ber fylkespartiet bidra til å få stoppet prosessen slik at det kan bli foretatt en ny gjennomgang av bakgrunn, intensjoner og målsettinger og slik at den politiske behandlingen av saken kan bli avklart.

La oss redde trafikkstasjonen i Drøbak og dermed sårt tiltrengte arbeidsplasser, til glede og nytte for hele Folloregionen, sier Frogn Arbeiderparti til slutt i brevet.

Som kjent ble stasjonen reddet – av den rødgrønne regjeringen. Flere gjorde en innsats for at saken skulle få et lykkelig utfall. Det iherdige, utrettelige arbeidet som Frogn Arbeiderparti nedla for å berge det regionale servicetilbudet og arbeidsplassene ved trafikkstasjonen, var trolig det vesentligste bidraget til at saken kunne hales velberget i land.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar