tirsdag 17. februar 2009

Bane og klubbhus på Dal

Ytre deler av Frogn har alltid hatt sterke talspersoner i den lokale arbeiderbevegelsen. Skulle kommunen ha spredt bebyggelse, måtte man sørge for at de som bodde et stykke fra sentrum, også fikk de tilbudene som resten av kommunens innbyggere kunne nyte godt av. Det var et spørsmål om solidaritet.

Skolen på Dal, og tilrettelegging for idrett og fysisk aktivitet i området, var saker som partiet innså betydningen av, og ønsket å bidra til å gjøre noe med. Befolkningen på Dal og Brevik hadde ballbane, men manglet skikkelige garderober med dusj- og toalettmuligheter. Ønsket var et klubbhus som kunne gi brukerne av banen bedre garderobeforhold, og som dessuten inneholdt lokaler som kunne brukes til sosiale sammenkomster.

Arbeiderpartiet som hadde merket seg befolkningens mangeårige ønske, slo til mens det hadde ordføreren og kunne øve avgjørende innflytelse på politikken. Saken kom på sakskartet, og befolkningen i Nordre Frogn fikk sitt ønske oppfylt.

Og de fikk mer enn det. De fikk ansvaret for driften og vedlikeholdet av banen slik DFI hadde ansvaret for Frognhallen og banene i ”sin” del av kommunen. Skogbygda idrettsforening fikk et tilskudd som svarte til det som det ville koste kommunen å drifte anlegget. Klubben nedlegger år om annet et betydelig dugnadsarbeid for å holde banen og klubbhuset i orden. En ordning både idretten og kommunen ser seg tjent med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar