tirsdag 12. mai 2009

Arbeid til alle

Foto: Kow d.e. 010509 ©
Klikk på bildene for å se større versjon


Øverst: Statssekretær Halvard Ingebrigtsen taler på Drøbak Torg 1. mai 2009. Arbeiderpartiets parole for dagen, "Arbeid til alle", var ikke å se, men Ingebrigtsen, poengterte viktigheten av at sysselsettingen holdes oppe. De som nøt sin øl eller et måltid mat på "Det gamle bageri", fikk talen med på kjøpet i det varme, fine vårværet.
Midten: 1. maitaler Halvard Ingebrigtsen og Drøbak Arbeiderpartis Rita Hirsum Lystad.

Nederst: Det var god plass på torget. Omlag 100 personer med smått og stort hørte på 1. maitalen.


Statssekretær Halvard Ingebrigtsen holdt årets 1. maitale på vegne av Arbeiderpartiet på Drøbak torg.
Han minnet om hvilke vanskelige tider verden er gått inn i, og tok til orde for dialog og internasjonalt samarbeid for å løse de problemene og utfordringene som vi står over for.
"Staten er ikke løsningen på våre problemer. Staten er problemet," sa president Ronald Reagan i sin innsettelsestale.
Det gav støtet til en løssluppen markedsliberalisme og til de økonomiske problemene verden i dag står over for, mente Ingebrigtsen som advarte velgerne ved høstens valg mot å gi sin stemme til de hjemlige liberalistene som har lettvinte svar og løsninger på en hver utfordring.
Liberalistenes oppskrift er å gi oss mer av det som har gitt oss de problemene vi allerede har, mente han og nevnte Fremskrittspartiet ved navn.
Arbeiderpartiet prioriterer arbeid til alle. Det oppnår vi ikke med å la markedet styre, sa Ingebrigtsen som mente at kun solidaritet, samhold og samhandling kunne gi de resultatene som samfunnet og de som rammes av fianskrisen, trenger.
Før og etter talen for dagen sang det lokale koret "Rødstrupen" sanger som passet til dagens tradisjoner og politiske innhold.
Tidligere på dagen hadde Frogn Arbeiderparti frokost for 25-30 medlemmer og sympatisører i Drøbak Hospital før partiet la ned blomster ved statuen av fergekvinnen Jacobine Wilhelmsen.
Deretter var det 1. maigudstjeneste i Drøbak kirke før Frogn Arbeiderparti og SV hadde sitt fellesarrangement på torget.
Etter at arrangementet på torget var over, samlet SV seg til kaffe og kaker på Galleri Damgård.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar